Vastuuvapauslauseke

Osallistun vapaaehtoisesti 8-viikkoiseen Itsemyötätunto-kurssiin (Mindful Self-Compassion, MSC) ja sen sisältämiin harjoituksiin. Otan täten täyden vastuun minulle tai omaisuudelleni mahdollisesti kurssin aikana tapahtuvasta vahingosta.

Ymmärrän, että kurssille osallistuessa minun on toimitettava kontaktihenkilön yhteystiedot hätätapauksia varten. Opettajat tekevät kaikkensa tämän henkilön tavoittamiseksi hätätapauksen sattuessa. Tämä henkilö on sellainen joka voi joko hakea minut paikalta tai järjestää kyydin jos joudun poistumaan kurssilta. 

Ymmärrän, että opettajilta ei voi olettaa terveydenhuollollisia tai psykiatrisia toimenpiteitä ja palveluita. Olen yksimielinen siitä, että jos opettaja kokee minun tarvitsevan sairaanhoidollista tai psykiatrista hoitoa, on hänellä valtuutus ottaa yhteys kontaktihenkilööni tai soittaa 112. Kaikista terveydenhuollollisista palveluista mahdollisesti koituvat kulut ovat minun vastuullani, ei opettajan tai kurssipaikan. 

Ymmärrän, että Itsemyötätunto-kurssille (MSC) osallistuminen on jatkuvasti opettajan harkinnanalaista. Mikäli opettajan mielestä en ole kykenevä jatkamaan kurssille osallistumista sen edellyttämällä tavalla, voi minua pyytää poistumaan. 

Jos syön reseptilääkkeitä ja lopetan niiden käytön kurssin aikana, voi tämä olla peruste pyytää poistumaan kurssilta.

Ymmärrän, että Itsemyötätunto-ohjelma (MSC) on myötätuntotaitojen harjoitteluohjelma, ei ryhmäterapiaa. Itsemyötätunto-ohjelma (MSC) on suunniteltu opettamaan osallistujille tarvittavat työkalut kehittää sekä kasvattaa omaa mindfulness- ja itsemyötätuntoharjoitusta. Ymmärrän, että Itsemyötätunto-ohjelma (MSC) ei korvaa henkilökohtaista terapiaa.

Ymmärrän, että henkilökohtainen turvallisuus ja tunneperäinen hyvinvointi ovat perusta itsemyötätunto-harjoittelulle ja että olen ensisijaisesti itse vastuussa omasta turvallisuudestani. En puske itseäni tekemään mitään mikä tuntuu ahdistavalta tai vahingolliselta. Jos jokin harjoitus tuntuu ylivoimaiselta, lopetan sen kesken tai hidastan kunnes oloni taas mukava. Jos minun pitää keskustella jostain henkilökohtaisesta asiasta, voin kysyä siitä opettajalta, mutta ymmärrän, että muiden mielipiteet eivät korvaa omasta hyvinvoinnistani huolehtimista parhaaksi toteamallani tavalla. 

Olen lukenut tämän sopimuksen ja ymmärrän täysin sen sisällön. Allekirjoitan sen omasta vapaasta tahdostani. Olen täysi-ikäinen ja hyväksyn ylläolevan vastuuvapauslausekkeen sekä valtuutuksen.

%d bloggaajaa tykkää tästä: