Mónica

Mónica Iriarte-Lüttjohann

Psykologi, logoterapeutti LTI, sekä Mindfulness (MBSR) -ohjaaja sekä Itsemyötätunto (MSC) Teacher in Training

”Jokaisessa meissä ihmisissä on valtavasti keinoja ja viisautta kohdata elämän haasteita, tarvitsemme vain tiedostaa ja viljellä niitä taitoja näkyväksi osaksi meitä.”

Minun tarinani

Tutustuin tietoisuustaitoihin harjoittamisen kautta asuessani Perussa vuonna 2015. Siitä lähtien harjoittamisesta on tullut tärkeä osa elämääni. Sen vaikutus on ollut niin laaja, että en voinut olla viemättä sitä myös työhön. Harjoittamisen lisäksi halu ymmärtää syvemmin tietoisuustaitojen ja itsemyötätunnon tutkimusta, teoriaa ja pedagogiikkaa on vain lisääntynyt. Suoritan tällä hetkellä maisteriohjelman tietoisuustaidoista Zaragozan yliopistossa, Espanjassa. Viime vuodesta lähtien olen opettanut tietoisuustaitoja Helsingin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa. Opetus alkoi viime syksynä interventiotutkimuksessa (lue lisää).

Olen työskennellyt psykologina nuorten kanssa vuodesta 2012 toiseen asteen oppilaitoksessa. Tässä tehtävässä olen huomannut ennaltaehkäisevien menetelmien vaikuttavuuden. Jokaisessa meissä ihmisissä on valtavasti keinoja ja viisautta kohdata elämän haasteita, tarvitsemme vain tiedostaa ja viljellä niitä taitoja näkyväksi osaksi meitä. 

Tietoisuustaitojen koulutusten lisäksi olen käynyt monessa täydennyskoulutuksessa, kuten mustavalkoisen ajattelun ennaltaehkäisevässä  ohjelmassa ” minun sinun silmin”, sekä restoratiiviset menetelmät rauhan rakentamiseen ja konfliktien ehkäisyyn. 

Valmistuin psykologiksi Helsingin yliopistosta 2005. Valmistumisen jälkeen olen tehnyt töitä työikäisten kuntoutus psykologina ja aikuisten psykiatrian poliklinikalla mieliala työryhmässä ennen nykyistä työtehtävääni toisen asteen oppilaitoksen psykologina.

Minun päivän nautinnon hetket muodostuvat pienistä ja suurista asioista, yhdessäolosta perheen kanssa, leikkimisestä lasten kanssa, kävelystä metsässä yksin tai miellyttävästä keskusteluhetkestä vaikkapa ohikulkijan kanssa.

Mónica Iriarte-Lüttjohann
monica.iriarte-luttjohann@pp.inet.fi
+358443277025


%d bloggaajaa tykkää tästä: